De module online afspraak maken instellen op uw zorgverleners website

De module online afspraak maken instellen op uw zorgverleners website

Hoe stel ik de module online afspraak maken (MijnGezondheid.net) in op mijn zorgverleners website?

Activeren van de Afspraken Module met koppeling naar MijnGezondheid.net (MGN)

Patiënten kunnen op een Yard zorg site een online afspraak maken zonder DigiD. Met deze 'Afspraken module' wordt een koppeling gemaakt naar MijnGezondheid.net (MGN) van PharmaPartners.

Wanneer de 'Afspraken module' in de Yard zorg site is geactiveerd, wordt er een afspraken button in de header getoond (zie afbeelding onder).
Bij het maken van een online afspraak, wordt er automatisch een afspraak ingepland in uw agenda van het Medicom Huisartsen Informatie Systeem.

Voorbeeld button 'Afspraak maken' bij een individuele zorg site

Centraal snel menu voor Groepen site

Voor een Groepen site met meerdere zorgverleners kan er voor iedere zorgverlener apart een online afspraken module worden geactiveerd. Daarnaast biedt een groepensite de mogelijkheid om op de hoofdsite een centraal snel menu aan te bieden. Er kan dan direct een keuze kan worden gemaakt uit de verschillende zorgverleners die vallen onder de zorggroep.

Voorbeeld button 'Afspraak maken' en centraal snelmenu bij een groepen site

'Beschikbaarheid afspraken' instellen op MijnGezondheid.net

U ontvangt een MGN koppel-code en inloggegevens t.b.v. het MijnGezondheid.net portaal van PharmaPartners.
Op het MijnGezondheid.net portaal kunt u aangeven welke artsen (en andere zorgverleners) beschikbaar zijn voor welke afspraken.

Voor alle vragen over het zorgverlener portaal van MijnGezondheid.net verwijzen wij u naar PharmaPartners:
Tel; 088-6 88 88 00, optie 1 en daarna optie 2

Wij adviseren om de ontvangen MGN koppel-code pas actief te maken wanneer alle gegevens in uw zorgverlener portaal van MijnGezondheid.net zijn ingevuld.

De ontvangen MGN koppel-code kan worden ingevoerd in het beheersysteem van de Yard zorg website. In de onderstaande tutorial wordt dit uitgelegd.

Deze tutorial geeft uitleg hoe u via het beheersysteem zelf de afspraken module kunt activeren

In de onderstaande uitleg activeren we de afspraken module van een individuele site. Voor een groepensite met meerdere zorgverleners kunnen, per zorgverlener, dezelfde stappen worden doorlopen.

1. Ga in het beheersysteem (CMS) naar de betreffende zorgverlener, klik in de linker kolom op “Zorgverleners”

module-online-afspraak-maken-instellen-op-zorgverleners-website

2. Selecteer de betreffende zorgverlener.

module-online-afspraak-maken-instellen-op-zorgverleners-website

3. Klik bij “Modules” aan de rechterkant op het pijltje.

module-online-afspraak-maken-instellen-op-zorgverleners-website

4. Klik op de tab “Afspraak maken”

module-online-afspraak-maken-instellen-op-zorgverleners-website

5. Selecteer bij Download/URL   ->  “MGN ID”
6. Vul de ontvangen koppelcode in bij het veld MGN ID, let op dat deze code uniek en hoofdletter gevoelig is!
7. Klik rechts op de blauwe button “Bijwerken”

Optioneel
8. Wanneer u “Geen voorkeur tonen” aanvinkt, kan er naast een afspraak voor een specifieke arts of zorgverlener, ook aangegeven worden dat het niet uitmaakt bij welke arts de afspraak ingepland wordt.
9. Bij Optionele tekst” kan er nog een tekst zoals b.v. beschikbaarheid van de zorgverleners of telefonische contact informatie voor spoedgevallen worden toegevoegd. Deze zal dan boven het online afspraken formulier worden getoond.

module-online-afspraak-maken-instellen-op-zorgverleners-website

10. Wanneer de afsprakenmodule is geactiveerd komt het volgende formulier beschikbaar op uw website.

module-online-afspraak-maken-instellen-op-zorgverleners-website

'Beschikbaarheid afspraken' instellen op MijnGezondheid.net

U ontvangt een MGN koppel-code en de inloggegevens t.b.v. het MijnGezondheid.net portaal van PharmaPartners.
Op het MijnGezondheid.net portaal kunt u aangeven welke artsen (en andere zorgverleners) beschikbaar zijn voor welke afspraken.

Voor alle vragen over het zorgverlener portaal van MijnGezondheid.net verwijzen wij u naar PharmaPartners:
Tel; 088-6 88 88 00, optie 1 en daarna optie 2

Wij adviseren om de ontvangen MGN koppel-code pas actief te maken wanneer alle gegevens in uw zorgverlener portaal van MijnGezondheid.net zijn ingevuld.

De ontvangen MGN koppel-code kan worden ingevoerd in het beheersysteem van de Yard zorg website. In de bovenstaande tutorial wordt dit uitgelegd.