Een afbeelding bewerken in het (CMS) beheersysteem van de website

Een afbeelding bewerken in het (CMS) beheersysteem van de website

Hoe kan ik een afbeelding bewerken in het (CMS) beheersysteem van de website?

Binnen het (CMS) beheersysteem van Yard zorg site is er de mogelijkheid om zelf een afbeelding te bewerken. Met uitgebreide foto bewerkingsprogramma’s als Photoshop kunnen foto’s op veel verschillende manieren worden bewerkt. Voor het plaatsen van afbeelding in de website volstaat in de meeste gevallen het schalen en het bijsnijden van een afbeelding. Deze bewerkingen kunnen ook direct in het (CMS) beheersysteem van de website worden uitgevoerd.

Deze tutorial geeft uitleg hoe u een afbeelding kunt bewerken in het beheersysteem van de Yard zorg website zonder ingewikkeld foto bewerkingsprogramma .

We leggen uit hoe u een afbeelding eerste schaalt naar een kleiner formaat en vervolgens bijsnijdt zodat het kan worden gebruikt in een banner (ook wel header of moodbar genoemd). Uitgaande van het momenteel meest gebruikte schermresolutie van 1920 x 1080 Pixels en de ruimte in de template van deze voorbeeld website, is de ideale afmeting voor een banner of header 1920 Pixels breed en 360 Pixels hoog. In het voorbeeld wordt gebruik gemaakt van een afbeelding met een hogere resolutie. Deze dient dan eerst te worden verkleint, door het te schalen, en vervolgens te worden bijgesneden naar de gewenste hoogte.

De websites van Yard Zorg sites zijn responsive, wat betekent dat in kleinere schermen de afbeelding en pagina automatisch mee schaalt. Er hoeft dus ook geen kleinere afbeelding te worden geplaatst.

1. Upload eerste de betreffende afbeelding naar website. Ga hiervoor naar de Media Bibliotheek en klik op “Nieuw bestand”

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

2. Klik op Bestanden selecteren

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

3. Selecteer de betreffende afbeelding op de Computer en klik op “Openen”

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

4. De afbeelding staat nu in de Media Bibliotheek. Klik op de afbeelding.

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

5. Er opent zich nu een nieuw scherm. Klik vervolgens op “Afbeelding bewerken”

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

6. Aan de rechterkant kan de afbeelding worden geschaald (verkleint). De afmetingen worden altijd weergegeven in Breedte x Hoogte uitgedrukt in Pixels.

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

7. De ideale breedte voor een banner beslaat het hele scherm. Uitgaande van een Full HD scherm is dit 1920 Pixels breed. Vul in het eerste vak 1920 in. De hoogte maat past zich automatisch aan. Klik vervolgens op de blauwe button “Schaal”. Sla de afbeelding, met de nieuwe kleinere maat, vervolgens op.

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

8. De afbeelding is nu geschaald naar een kleinere afmeting. Omdat een banner of header een beperkte hoogte heeft dient de afbeelding vervolgens te worden bijgesneden (ook wel Croppen genoemd) Sleep vervolgens met de muis over de afbeelding om een selectie te maken en vul de gewenste nieuwe hoogte in. In dit geval is de ideale hoogte voor de banner 360 Pixels.

Het kader wat op de afbeelding wordt getoond is nu 1920 Pixels breed bij 360 Pixels hoog. Versleep met de muis het kader naar de gewenste positie voor het juiste resultaat.

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

9. Klik op de meest linker knop voor bijsnijden en vervolgens op “Opslaan” De afbeelding heeft nu de het juiste formaat en de juiste verhouding om te plaatsen als banner.

een-afbeelding-bewerken-in-het-beheersysteem

10. In het onderstaande voorbeeld is de banner geplaatst.