Het aanmaken van een anti-spam veld binnen uw formulieren

Hoe zorg ik ervoor dat ik geen spam formulieren ontvang?

Voor de websites van Yard zorgsites is standaard voor alle actieve formulieren de optie: Anti-spam ingeschakeld. Mocht u ongewenste berichten en spam ontvangen binnen uw formulieren, dan kunt u met behulp van deze tutorial een CAPTCHA veld toevoegen om dit te verhelpen.

Deze tutorial laat zien hoe u een CATCHA veld aanmaakt, tegen spam en andere ongewenste formulieren.

Voorbeeld CAPTCHA veld

1. U gaat naar het gewenste formulier waar u de CAPTCHA wil toevoegen.

2. Wanneer u in het bewerk scherm zit van het formulier klikt u op ‘geavanceerde velden’. Hierin sleept u het CAPTCHA veld naar de onderkant van het formulier.

3. Wanneer geplaatst, verschijnt er een tekst met twee stappen.

4. Meld u eerst aan voor een API-sleutelcombinatie. Door op aanmelden te drukken. Hierna logt u in met uw google account.

5. Vervolgens verschijnt de pagina waarin een nieuwe site geregisterd kan worden. Hierin vult u de gegevens in die gevraagd worden en klik op verzenden als alles correct is ingevuld.

- Labelen = naam van de praktijk
- reCAPTCHA-type = kies hier v2
- Domeinen = de url van uw website als volgt: www.uwwebsite.nl
- Eigenaren = uw google account

6. Wanneer het correct is ingevuld verschijnen er twee keys. Deze keys kopieert u en stuurt u naar ons door een ticket aan te maken via https://helpdesk.yardzorgsites.nl/portal/nl/signin of door een mail te sturen naar helpdesk@yardzorgsites.nl.

In de mail vermeld u om welke formulier(en) het gaat, met de bijbehorende codes. Wij zullen vervolgens de codes toevoegen aan uw website.