Hoe voeg ik een hyperlink of verwijzing toe in een pagina?

Hyperlink of verwijzing toevoegen aan een pagina

Hoe voeg ik een hyperlink of verwijzing toe in een pagina?

Binnen een Yard zorg site is er de mogelijkheid om zelf een hyperlink aan te maken. Een hyperlink of link is een verwijzing van een pagina naar een andere pagina of website. Ook bij zoekmachineoptimalisatie kan een hyperlink een grote rol spelen. Hoe meer er met hyperlinks wordt verwezen naar een pagina of website, des te beter zal deze door zoekmachines in de resultaten worden getoond.

In dit voorbeeld maken we een hyperlink op de zorgverlenerspagina naar een externe pagina van de website van thuisarts.nl

1. Ga naar de pagina in het beheersysteem waar de hyperlink moet worden aangemaakt.
2. Selecteer met de muis het woord of zinsdeel dat een hyperlink moet gaan worden

3. Klik vervolgens de knop link toevoegen, er verschijnt onder het geselecteerde woord of zinsdeel een klein dialoogvenster. Klik in het dialoogvenster op het tandwieltje voor meer instellingen.

4. Het onderstaande dialoogvenster verschijnt.

5. Kopieer vervolgens de gewenste URL waar de hyperlink naar moet gaan verwijzen.

6. Plak de URL in het tekstvak. Vink de optie “Open link in een nieuw tabblad” aan. Het betreft hier een verwijzing naar een externe website, het advies is daarom om dit in een nieuw tabblad te laten openen zodat de bezoeker niet van de website af is.

7. U kunt bij linktekst de naam van de link, die zichtbaar is in de tekst, wijzigen.

8. Klik op de blauwe button “Link toevoegen”

9. Het dialoogvenster verdwijnt automatisch en de hyperlink is aangemaakt. Klik rechtsboven op de blauwe button “Bijwerken” om de aangemaakte hyperlink op te slaan.