Hoe verwijder ik automatisch inzendingen van een formulier?

Inzendingen formulier automatisch verwijderen

Hoe verwijder ik automatisch inzendingen van een formulier?


Worden ingevulde patiëntgegevens op uw website ook automatisch weer verwijderd? Stel het goed in op uw website!

Veel zorgverleners maken gebruik van online formulieren op hun praktijkwebsite, bijvoorbeeld in- en uitschrijfformulieren of een klachtenformulier. Patiënten vullen hierin persoonsgegevens in, zoals hun BSN-nummer en adresgegevens of medische gegevens. Deze gegevens worden, na inzending van een formulier, opgeslagen in de database van de website. Als er door kwaadwillende of hackers wordt ingebroken op uw website dan zijn deze patiëntgegevens dus ook toegankelijk voor buitenstaanders. Het is daarom belangrijk om AVG-technisch om te gaan met deze ontvangen gegevens. Zorg er daarom voor dat u deze (patiënt) gegevens automatisch en periodiek verwijdert.

Deze tutorial geeft uitleg over hoe de persoonsgegeven niet te lang in de database worden bewaard.
De instellingen moeten per formulier apart worden ingesteld. Bij formulieren die geen privacy gevoelige gegevens bevatten kunt u ervoor kiezen om inzendingen niet automatisch te laten verwijderen. 


Aanpassingen in de Entry Expiration (inzendingen vervaltermijn)

1. Ga in het beheersysteem (CMS) naar het betreffende formulier, klik in de linker kolom op “Formulieren” en vervolgens op het formulier.       

                

2. Klik op Instellingen en vervolgens op ‘Entry Expiration’


                        

3. Wanneer het nog niet is geactiveerd, vink ‘Enable Expiration’ (Activeer Vervaltermijn) aan, er verschijnen vervolgens meerdere instel mogelijkheden.


                        

4. Bij “Delete entries older than” kunt u invullen na welke periode de inzendingen van een formulier automatisch verwijderd moeten worden. Wij adviseren om hier 7 dagen in te vullen.
5. Bij “Run deletion every” kunt u invullen hoe vaak er moet worden gecontroleerd op inzendingen in het formulier. Wij adviseren om hier 1 dag in te vullen.
6. Klik op de blauwe button “Instellingen bijwerken” om de instellingen op te slaan.
7. Herhaal dit voor al uw formulieren.


                  

Aanpassingen in de Persoonsgegevens

1. Ga in het beheersysteem (CMS) naar het betreffende formulier, klik in de linker kolom op “Formulieren” en vervolgens op het formulier.     


             
2. Klik op "Instellingen" en vervolgens op "Persoonsgegevens".
3. Vink "Voorkom het opslaan van IP-adressen tijdens het indienen van formulieren" aan.
4. Kies bij "Bewaarbeleid" voor "Verwijder inzendingen automatisch", ons advies is om bij het aantal dagen 7 in te vullen.

Kiest u voor een ander aantal dagen? Zorg dan dat dit aantal dagen gelijk is als het getal dat u hebt ingevuld bij stap 4 van Entry Expiration.

5. Druk op de blauwe button "Opslaan".
6. Herhaal dit voor al uw formulieren. Bij het maken van een nieuwe website stellen wij de instellingen op deze manier in, maar wij adviseren u om dit in uw bestaande formulieren aan te passen en in toekomstige formulieren in te stellen. 


  Liever telefonisch contact?

  Wij zijn elke werkdag tijdens kantooruren bereikbaar: Bel 030 – 22 70 530
   • Related Articles

   • Het maken van een tip of klachten formulier

    Hoe maak ik een tip of klachten formulier? In een Yard zorg groepen, sub of individuele site is standaard de plug-in Gravity Forms geïnstalleerd. Hiermee kunt u websiteformulieren maken, van eenvoudig contactformulier tot complexere formulieren. In ...
   • MGN formulier online afspraak maken aanzetten

    MGN-formulier online afspraak maken aanzetten Gebruikt uw praktijk MijnGezondheid.net? Dan kunt u de module 'Online afspraak maken' activeren op uw praktijkwebsite. Hierdoor kunnen patiënten direct via de website een afspraak inplannen die ...
   • Placeholders toevoegen aan je formulier

    Hoe plaats ik placeholders in een formulier? Wat is een placeholder? Een placeholder is een tekst die tijdelijk in een veld staat en later zal verdwijnen wanneer de gebruiker daadwerkelijk tekst invult. Dit wordt vaak gedaan ter verduidelijking van ...
   • Het hoofdmenu van de website aanpassen

    Hoe pas ik het hoofdmenu van de website aan?  Het is mogelijk om items toe te voegen aan het hoofdmenu. Onder deze hoofdmenu items kunt u een submenu item hangen. Voor de begrijpelijkheid en leesbaarheid van de website raden wij u aan om niet meer ...
   • Activeren van blok MijnGezondheid.net op homepagina

    Hoe activeer ik het blok MijnGezondheid.net op mijn homepagina? Veel zorgverleners en hun patiënten maken gebruik van de online omgeving MijnGezondheid.net om gemakkelijk en snel gezondheidszaken bij de huisarts of apotheek te regelen. Yard zorg ...