PDF-bestand toevoegen aan uw website

Hoe voeg ik een PDF-bestand toe aan mijn website?

Binnen een Yard zorg site is er de mogelijkheid om PDF bestand te uploaden en aan te bieden op de website.

Deze tutorial geeft uitleg hoe u via het beheersysteem zelf een PDF-bestand kunt aanbieden in een pagina.

1. Ga in het beheersysteem (CMS) in de linkerkolom naar Media, klik op “Nieuw bestand” en vervolgens op “Bestanden selecteren”

pdf-bestand-toevoegen

2. Selecteer het PDF bestand op uw computer, klik op het bestand en vervolgens op “Openen”

pdf-bestand-toevoegen

3. Het PDF bestand is nu toegevoegd aan de Mediabibliotheek. Klik nu met de linkermuisknop op het bestand.

pdf-bestand-toevoegen

4. Er wordt een dialoogvenster geopend met Bijlagedetails. Selecteer nu met de linker muisknop de volledige URL van het bestand en kopieer dit. (Sneltoets CTRL+C of rechter muisknop en kopiëren)
5. Klik rechtsboven op het kruisje om de dialoogvenster weer af te sluiten.

pdf-bestand-toevoegen

6. Ga nu naar de betreffende pagina waar het PDF bestand moet worden aangeboden.

pdf-bestand-toevoegen

7. Maak in de pagina eerst een stuk tekst. In dit voorbeeld “Download hier ons inschrijfformulier”
8. Selecteer met de linker muisknop deze tekst. (1)

9. Klik in de editor op het knopje met de ketting. (hyperlink invoegen) (2)
10. Er verschijnt onder de tekst nu een klein dialoog venster, klik vervolgens op het tandwieltje. (3)

pdf-bestand-toevoegen

11. Er verschijnt nu opnieuw een dialoog venster “Link invoegen/bewerken”
12. Plak de gekopieerde URL nu in het tekstvenster URL met de rechter muisknop, plakken of sneltoets CRTL+V
13. Vink de optie “Open link in een nieuw tabblad” aan.
14. Klik rechts onder op  de blauwe button “Link toevoegen”

pdf-bestand-toevoegen

15. De Link met een verwijzing naar het PDF bestand is nu toegevoegd. Klik aan de rechterkant op de blauwe button “Bijwerken” om de wijzigingen in de pagina op te slaan.

pdf-bestand-toevoegen

16. Ga naar de pagina aan de voorkant van de website en ververs deze (opnieuw inladen) met de toets CTRL+F5.
17. De verwijzing naar het PDF bestand zal nu worden getoond en in een nieuw venster openen wanneer er op wordt geklikt.

pdf-bestand-toevoegen

18. Voorbeeld PDF

pdf-bestand-toevoegen