Permalinks aanpassen

Hoe pas ik permalinks aan op mijn praktijkwebsite?

Deze tutorial laat zien hoe u eenvoudig permalinks kunt aanpassen.

Permalinks zijn de URL's die de pagina's op uw praktijkwebsite krijgen. Deze spelen ook een rol in de zoekresultaten op Google. Automatisch wordt de paginatitel gepakt voor de permalink, maar dit is niet altijd het meest optimaal.

Bijvoorbeeld, wanneer er een pagina is gemaakt die 'Nieuwsbericht 1 juni 2023' heet, zal de pagina de volgende permalink krijgen www.uwdomein.nl/nieuwsbericht-1-juni-2023. De permalink wordt op deze manier onnodig lang, maar Google zal de content na deze datum ook zien als niet meer recent/relevant wanneer de datum niet wordt gewijzigd.

- Ga naar het CMS-systeem van uw praktijkwebsite en log in. Dit doet u door /wp-admin achter de URL van uw praktijkwebsite te zetten.

- Ga naar pagina's > alle pagina's.

- Klik vervolgens op de pagina die u wilt aanpassen (in het voorbeeld is dat Praktijkinformatie) en klik op de knop bewerken.

- Typ de nieuwe permalink in en klik op OK. Klik vervolgens op de blauwe knop updaten aan de rechterkant van het scherm om uw wijzigingen op te slaan.

Tips bij het kiezen van een goede permalink
- Houd de link kort (max. 50 - 60 tekens incl. de URL)
- Probeer maximaal 4 woorden toe te voegen
- Probeer de URL leesbaar te houden door woorden te scheiden met koppeltekens
- Gebruik geen nummers, datum en overbodige tekens.