Placeholders toevoegen aan je formulier

Hoe plaats ik placeholders in een formulier?

Wat is een placeholder?

Een placeholder is een tekst die tijdelijk in een veld staat en later zal verdwijnen wanneer de gebruiker daadwerkelijk tekst invult. Dit wordt vaak gedaan ter verduidelijking van een formulier.

Deze tutorial geeft uitleg hoe u een placeholder in een formulier plaatst.

Voorbeeld van placeholders bij een inschrijfformulier

1. Ga naar formulieren in uw beheersysteem.

2. Klik op het formulier waar u de placeholder(s) wilt plaatsen. In het voorbeeld is dat 'YZS - Aanmeldformulier'.

3. Klik op het veld waar u de placeholder aan toe wilt voegen. In het voorbeeld is dat Achternaam.

4. Klap het veld open door rechtsboven op het pijltje te klikken.

5. Klik vervolgens op uiterlijk.

6. Vul vervolgens de placeholder in met dezelfde tekst als het veld. In het voorbeeld is dat Achternaam.

7. Klik vervolgens op de blauwe knop 'bijwerken' aan de rechterkant om de wijzigingen op te slaan.

8. Vergeet niet om rechtsboven op 'Updaten' te drukken, zodat de wijziginingen op de website zichtbaar zijn.