Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

Hoe neem ik de tekst en afbeelding over van een bestaande website?

Wij merken bij veel van onze klanten dat de praktijk vaak worden gebeld met vragen over jeuk en uitslag veroorzaakt door de eiken processierups. Om patiënten op uw website hierover beter te kunnen informeren, hebben we daarom een voorbeeldtekst met een verwijzing naar Thuisarts.nl en een rechtenvrije afbeelding geplaatst op de demo-website van Yard zorg sites.

Deze tutorial geeft uitleg hoe u de tekst, afbeelding en verwijzing van de externe website kunt overnemen en plaatsen in uw eigen praktijkwebsite.

Als voorbeeld gebruiken wij de tekst en afbeelding over de eiken processierups. U kunt de voorbeeld tekst en afbeelding over de processierups zonder problemen overnemen en plaatsen op uw eigen praktijkwebsite. Klik hier om de tekst te bekijken op de demo website van Yard zorg sites.

1. Log in het beheersysteem van uw eigen praktijk website via www.[uwdomein].nl/wp-admin
2. Klik in de linkerkolom op “Homepage zorgverleners”
3. Klik in het midden van de pagina op “Zorgverlener” (in dit v.b. “Praktijk voorbeeld”)

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

4. In dit voorbeeld plaatsen we de tekst en afbeelding in het blok “Uitgelicht”. Klik op de balk “Uitgelicht” aan de rechterkant op het pijltje.

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

5. Ga in een nieuw tabblad naar de de benodigde tekst en afbeelding op externe demo-website, zie https://demo-individuelesite.yardzorgsites.nl/
6. Selecteer met de muis eerste de titel “Processierups uitslag, wanneer contact opnemen?” en kopieer met de rechtermuisknop of sneltoets Ctrl+C

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

7. Ga terug naar het beheersysteem van uw eigen website en plak de titel tekst met de rechtermuisknop “plakken” of met de sneltoets Ctrl+ V

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

8. Ga weer terug naar de externe demo-website en selecteer met de muis de volledige tekst  en kopieer met de rechtermuisknop of sneltoets Ctrl+C

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

9.  Ga terug naar het beheersysteem van uw eigen website en klik in de editor op “Tekst” om te voorkomen dat u de letterstijl en grootte van de externe website onbedoeld overneemt.
10. Plak de volledige tekst met de rechtermuisknop “plakken” of met de sneltoets Ctrl+ V
11. Klik in de editor vervolgens weer op “Visueel” zodat u weer terug gaat naar de normale weergave.

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

12. Ga weer terug naar de externe demo-website en selecteer de afbeelding met de muis en sla deze op met de rechtermuisknop “opslaan als” op uw pc.

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

13. Ga terug naar het beheersysteem van uw eigen website
14. Klik met de muis 1x in de tekst helemaal linksboven
15. Klik in de Editor op “Invoegen”
16. Klik op “Media toevoegen”

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

17. Klik op “Media toevoegen”
18. Klik op “Bestanden selecteren”
19. Selecteer de afbeelding met de linker muisknop
20. Klik op “Openen”

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

21. Stel de uitlijning bij weergave instellingen in op “Rechts” en kies de gewenste afmeting
22. Klik op “Invoegen in bericht”

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

23. De afbeelding is nu toegevoegd aan de tekst.
24. Maak van de opsomming van klachten “bullit points” met behulp van de editor

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

25. Selecteer de tekst ”Meer informatie over klachten behandeling processierups”
26. Klik in de editor op het kettinkje (hyperlink functie)
27. Plak in het dialoog venster de URL “https://www.thuisarts.nl/eikenprocessierups/ik-heb-klachten-door-eikenprocessierups#wanneer-contact-opnemen
28. Klik op de blauwe pijl-knop “Toepassen”
29. Wanneer alles naar wens is klik dan op de blauwe button “Bijwerken” om de aanpassingen op te slaan.

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website

30. De aanpassingen zijn nu zichtbaar op de website

Tekst en afbeelding overnemen van een bestaande website