Twitter tijdlijn op website plaatsen en de grootte aanpassen

Twitter tijdlijn op website plaatsen en de grootte aanpassen

Hoe plaats ik mijn Twitter tijdlijn op mijn website en hoe pas ik de grootte aan?

Het is mogelijk om uw Twitter tijdlijn rechtstreeks op een aparte pagina van de website te tonen. Hierdoor kan de bezoeker op de website zelf uw eerdere Tweets bekijken. Wel heeft dit gevolgen voor de privacy van de bezoekers. Twitter heeft een optie om trackers uit te zetten, maar laat weten dat deze optie niet optimaal werkt en er toch trackers achtergelaten worden. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over privacy gevolgen: De AVG privacywet en het cookiebeleid op uw praktijkwebsite.

Deze tutorial laat zien hoe u de Twitter tijdlijn rechtstreeks op een aparte pagina van de website kunt tonen en hoe u de breedte en hoogte kunt aanpassen.

Wanneer u vanuit privacy overwegingen de tijdlijn niet rechtstreeks op de pagina wil tonen, kunt u een link plaatsen naar uw Twitter tijdlijn. Uitleg over het toevoegen van een social media link (social media button) is te zien in deze video op minuut 10:47: Video 02 Homepage – Basisinformatie invullen

Twitter tijdlijn rechtstreeks op een aparte pagina van de website tonen

1. Klik in de linker kolom op Zorgverleners > alle zorgverleners

2. Klik in de pagina op de betreffende zorgverlener

3. Klap het onderdeel ‘pagina’s’ (in het linker menu) uit door er met de muis overheen te gaan en klik op ‘nieuwe pagina’.

4. Geef de pagina een naam, en druk op publiceren aan de rechterkant.

5. Ga naar de website: Tijdlijn toevoegen

6. Scrol naar beneden en klik op “embedded timeline”

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

7. Vul de URL naar uw twitter pagina in: https://twitter.com/[vul uw twitternaam in] en klik op preview

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

8. Klik op “set customization options”

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

9. Vul bij 1 de gewenste hoogte en breedte in (wij raden aan bij hoogte 1000 in te vullen en bij breedte 500) , vul bij 2 de gewenste kleur in, vul bij 3 de gewenste taal in, en vink bij 4 het vierkantje aan (volgens Twitter werkt deze functie niet meer optimaal, maar wellicht houdt het nog enige trackers tegen). Tot slot klik op update.

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

10. Klik op “copy code”, en kopieer de code

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

11. Ga terug naar de net gecreëerde pagina en klik op tekst

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

12. Plak de zojuist gekopieerde code en klik op bijwerken.

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

13. Het is gelukt de Twitter Tijdlijn staat nu op de pagina!

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

Hoogte of breedte van Twitter Tijdlijn aanpassen

1. Ga naar uw pagina “Twitter Tijdlijn” en klik op tekst

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

1. Verander de breedte door in de code bij “data-width=” het getal tussen haakjes te vervangen door een groter of kleiner getal.
  2. Verander de hoogte door in de code bij “data-height=” het getal tussen haakjes te vervangen door een groter of kleiner getal.
  3. Klik op bijwerken. De Tijdlijn is nu aangepast.

Twitter-tijdlijn-op-website-plaatsen-en-de-grootte-aanpassen

Uw website maakt nu gebruik van cookies van derden. Zorg ervoor dat hiervoor vooraf toestemming gevraagd wordt aan uw bezoekers. Meer informatie over de privacywet en cookiebeleid kunt u hier vinden: De AVG privacywet en het cookiebeleid op uw praktijkwebsite