Wachtwoord wijzigen van uw gebruikersaccount

Hoe wijzig ik het wachtwoord van mijn gebruikersaccount?

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat niet gemakkelijk te kraken is. Wanneer uw wachtwoord niet sterk genoeg is, is de kans aanwezig dat de gegevens van formulieren gestolen worden. Daarom is het dus ontzettend belangrijk om een veilig en sterk wachtwoord te kiezen. Hiermee voorkomt u inbraak tot uw account en gegevens.

Deze tutorial laat zien hoe u het wachtwoord van uw gebruikersaccount wijzigt.

1. Login binnen uw gebruikersaccount, door de url van uw desbetreffende website in te vullen met erachter /wp-admin. bijvoorbeeld: www.uwpraktijk.nl/wp-admin

2. Vervolgens logt u in met uw inlog gegevens. Mocht u deze vergeten zijn dan kunt u onderin klikken op wachtwoord vergeten. Volg vervolgens de instructies op het scherm en in uw e-mail.

3. Wanneer u bent ingelogd, klikt u op uw naam rechtsboven in het scherm. Dan verschijnt uw profiel.

4. Op deze pagina scrolt u naar naar beneden totdat u bij het kopje 'gebruikersbeheer' komt. Hier klikt u op 'nieuw wachtwoord instellen'.

5. Wanneer u hier op klikt verschijnt er een willekeuring wachtwoord. Deze kunt u aanpassen naar eigen wens. Let op: Het is belangrijk om z'n sterk mogelijk wachtwoord aan te maken.
Wanneer u het gewenste wachtwoord heeft neergezet. Klikt u niet op annuleren. Dit zorgt ervoor dat het oude wachtwoord nog wordt gebruikt. U klikt op 'update profiel'
Hier mee wordt het nieuwe wachtwoord opgeslagen.